jueves, 8 de enero de 2009

La Pissarra Digital

Primer de tot crec que és convenient que us faci cinc cèntims del què és una pissarra digital.

La Pissarra digital és un sistema tecnològic, està compost d'un ordinador i un videoprojector. La principal característica de la pissarra digital és que es pot projectar tota mena de continguts digitals d'una manera més idònia per compartir-la amb el grup. Es poden també interactur sobre les imatges projectades amb les diverses eines que ens ofereix aquest gran invent.


Trobem tres tipus de pissarres digitals:

PDi (Pissarra Digital Interactiva)

La pissarra digital interactiva és un sistema tecnològic que consta d'un ordinador, d'un videoprojector i, naturalment, de la pissarra. La PDi permet projectar continguts digitals de forma molt més agradable per a ser compartida amb tot el grup.

PDiP (Pissarra Digital Interactiva Portàtil)

En aquest cas, la superfície de projecció pot ser qualsevol paret. L'ordinador, que esta conectat al videoprojector, rep la informació des d'una connexió USB o Wireless. Utilitza a més, tecnologia ultrasònica.


Tablet Monitor

Aquest tipus de pissarra funciona gràcies a un monitor especial, tot al xontrari que les anteriors, que necessitàven un punter.



A continuació us deixo un vídeo sobre la Pissarra Digital Interactiva


Un cop sabem el què és la pissarra digital, pasaré a explicar l'exposició de les nostres companys.


Les companyes van començar l'exposició ensenyant-nos diverses activitats amb la pissarra digital. Feien sortir a diversos voluntaris de la classe per poder solucionar-les. Vàrem comprovar que es pot fer tot tipus d'activitats.
Tot seguit ens vam dividir en grups i vam estar pensant avantatges i desaventatges sobre l'utilització de la pissarra digital. Tot seguit, un portaveu de cada grup, va sortir i va escriure a la pissarra digital el que havíen decidit amb la resta del grup. Vam comentar amb la resta de la classe els que havíem posat.
Finalment, ens van passar una avaluació final realitzada amb Jclic per veure els conceptes que havíem assolit.

No hay comentarios: