viernes, 2 de enero de 2009

Descontrol a Facebook

El Facebook és un lloc web de xarxes socials, basat en l'intercanvi de fotografies, i ara també de vídeos, entre usuaris registrats. Es va crear originalment per estudiants universitaris d'Estats Units, inicialment per Harvard. Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d'adreça de correu eectrònic. Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se en xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica.



Us deixo algunes imatges del Facebook per si algú no l'ha vist mai





Si voleu anar a la pàgina per registrar-vos, o simplement per accedir-hi, aneu aquí.



Doncs bé, després d'aquesta petita introducció del Facebook, us parlo ara sobre la notícia que vaig trobar.

L'altre dia, mirant La Vanguardia, vaig llegir una notícia sobre el Facebook. En ella hi diu que al donar-te d'alte a una xarxa social com el Tuenti o el Facebook correm un gran perill pel que fa a les nsotres dades personals.
Una de cada dos persones és aficionada a utilitzar aquest tipus de xarxes, i per tant, hem d'extremar les precaucions.
El guanyador del concurs de blogs LV.es, Fredy Álvarez, fa esment en el seu blog l'afirmació de Mitjans: "quan Internet es converteix en una extensió més de la nostra vida personal s'han d'extremar les precaucions al màxim ja que és un espai transparent com una peixera".
Es diu també, que molt poca gent es capaç de llegir les normes de privacitat que hi ha a cada xarxa quan un es registra. No som conscients que la informació que donem a l'hora de registrar-nos queda a Internet i ens pot afectar a la vida laboral, a l'hora de demanar un crèdit...
S'ha de tenir en compte, que cada vegada que reps un serveix es deixa una emprenta. Una emprenta molt difícil d'esborrar i que no sabem fins a on pot arribar.

No hay comentarios: